Sådan beregner du EOQ

Hvor meget lager skal du bestille? 

EOQ står for Economic Order Quantity og er en formel, der bruges til at skabe balance mellem indkøbsomkostning, som dækker bestillings- og modtagelse omkostninger og omkostningen til at have en vare liggende på lager i et år. Formlen—bedre kendt som Wilsons formel—er vigtig for at identificere det optimale antal produktenheder til ordre, så du kan bruge kontant besparelserne til andre forretningsformål eller investeringer.

EOQ beregnes per vare, som vi lagerfører og består af de årlige omkostninger, som vi har til indkøb samt til at lagerføre en vare.

EOQ-formlen hjælper dig med at minimere lagerbeholdningen @PlanEven
EOQ-formlen hjælper dig med at minimere lagerbeholdningen @PlanEven

EOQ-formlen forudsætter, at både indkøbs- og lageromkostningerne forbliver konstante, hvilket gør det vanskeligt eller umuligt at redegøre for andre begivenheder som forandring af forbrugernes efterspørgsel, sæsonudsving, osv. Hos PlanEven arbejder vi med planlægning, lageroptimering og BI for at hjælpe dig med at træffe data-drevne beslutninger. Vores IT-løsning, baseret på dobbelt ABC-analyse og forecast, støtter dig i at opnå effektiv lagerstyring.