PlanEvens forecasting model

Det forecast som du præsenteres for i PlanEven, tager også hensyn til sæson udsving og afprøver selv flere modeller. Forecastets algoritmen er skabt af Professor Rob J. Hyndman fra Department of Econometrics & Business Statistics ved Monash University. Professor Hyndman underviser i statistik og modtog i 2007 Moran medaljen som anerkendelse for hans arbejde.

hyndman desktop 2

Du kan læse mere omkring algoritmens modeller og implementeringen i R server, i Professor Rob J. Hyndmans artikel for 2008 omkring netop dette.

Automatic time series forecasting: the forecast package for R

Til at bedømme kvaliteten af forecastet, har Hyndman været med til at udvikle en metode til at måle det, denne hedder MASE (Mean absolute scaled error) og er den du vil se vist inde i PlanEven, der er en Wikipedia artikel omkring denne og på siden finder ud også et link til at hente den publicerede artikel.

Another look at measures of forecast accuracy

Referencer:

Professor Rob J. Hyndmans blog

Wikipedie artikel om Professor Rob J. Hyndman

God læse lyst

Theis Thulin